...

Forlæng Elcykel Batteriets Levetid med batteri guiden

Forstå Dit Elcykel Batteri

Når man investerer i en ny elcykel i dag, er det desværre en almindelig fejltagelse at forsømme vedligeholdelsen af batteriet. Der eksisterer dog en overflod af vejledninger derude. Med 8 års erfaring og omfattende undersøgelser har vi i denne guide kunnet udarbejde den mest omfattende vejledning til, hvordan du bedst vedligeholder dit elcykel batteri for at sikre dets længst mulige levetid.

Med den teknologi, vi har til rådighed i dag, er det muligt at undersøge nærmere, hvad der får et elcykel batteri til at leve længere og opretholde sin kapacitet over tid, så du stadig kan køre langt på en enkelt opladning. I løbet af de seneste fem år har vi hos ProBatteri gennemført omfattende tests for at undersøge, hvordan forskellige faktorer påvirker levetiden på dit elcykel batteri. Herunder kan du se eksempler på de maskiner, vi bruger til at teste om kvaliteten, sikkerheden og holdbarheden lever op til forventningerne for de kvalitetsceller, vi benytter, så du er sikret den bedste holdbarhed.

Guiden til længerer holdbarhed

Hvordan oplader man bedst sit batteri?

Et af de hyppigste spørgsmål, vi modtager efter en renovering, er, hvordan man bedst oplader sit elcykel batteri. Dette er et emne, der genererer mange forskellige svar i branchen, og desværre er der også en del fejlagtige opfattelser. Når det kommer til opladning af dit elcykel batteri, er det som en tommelfingerregel altid bedst at oplade, når dit batteri er nede på 10-20% eller 1-2 prikker på din cykelcomputer. Et batteri til en elcykel har nemlig ikke godt af at ligge med fuld opladning hele tiden, da dette reducerer dets levetid. Derfor er det bedst at oplade batteriet efter behov. Det vil sige, hvis du ved, at du næste dag skal køre 30 km, og dit batteri er opgivet til at kunne køre 100 km, men der kun er strøm nok til at kunne køre 30 km, vil det være en god idé at oplade dit batteri. Det skader også dit batteri at køre det helt tomt.

Eksempel 1:
Dorte kører hver dag til arbejde, en strækning på 10 kilometer. Hendes batteri er specificeret til at kunne køre 50 kilometer på en enkelt opladning. Dorte oplader sit batteri hver dag inden næste arbejdsdag, og dette gentages dagligt. (Efter et år er der en estimeret reduktion i kapaciteten på mellem 15-20%. )

Eksempel 2:
Josefine kører dagligt til arbejde, også en strækning på 10 kilometer. Hendes batteri er specificeret til at kunne køre 50 kilometer på en opladning. Josefine vælger kun at oplade sit batteri, når der er omkring 20 kilometer tilbage af rækkevidden. Denne praksis gentages. (Efter et år er der en estimeret reduktion i kapaciteten på mellem 4-6%.)

Hvordan skal man opbevare sit elcykel batteri ?

Når du ikke bruger din elcykel, f.eks. om vinteren, er der en helt specifik måde, hvordan du bedst kan opbevare det, så det holder længst:

1. Tag din sidste cykeltur med batteriet, så det når ned på 30-40% af dets kapacitet, svarende til 2-3 prikker på din cykelcomputer.

2. Tag batteriet med indenfor i et miljø med en temperatur mellem 17-21 grader Celsius og lad det oplade i 20 minutter.

3. Fjern strømmen fra opladeren og tag opladeren ud af batteriet.

4. Efter en måned skal batteriet igen oplades i maksimalt 20 minutter.

Dette er for at holde batteriniveauet på et opbevaringsniveau på 40-60%. Dette forhindrer batteriet i at blive slidt for hurtigt, som der kan ske, når det er fuldt opladt i længere perioder. Et fuldt opladt batteri slides nemlig hurtigere, hvis det opbevares med fuld strøm i flere måneder. Ved at opbevare det ved det anbefalede opbevaringsniveau undgår du denne form for slid.

Opladning efter cykel tur

Når du har cyklet i temperaturer under 10 grader, spiller udetemperaturen en vigtig rolle, især når det kommer til at oplade dit batteri. Når du tager dit batteri med indendørs i stuetemperatur, kan der dannes kondens i batteriet, hvis du straks tilslutter det til opladning. Det er derfor vigtigt altid at vente en time, før du sætter dit batteri til opladning efter at have bragt det indendørs.

Kør aldrig dit batteri helt fladt

Hvis du er kommet til at køre dit batteri i bund skal du med det samme oplade det når du kommer hjem. Vil det ikke oplade, så kontakt os på mail. Da der kan være risiko indenfor kort tid at dit batteri slet ikke vil kunne virke mere.

hej@probatrep.dk

kvaliteten af elcykel batterier?

Der findes mange elcykler på markdet i dag og dertil har de hver en hvis batter kvalitet. Læs om vores valg af batteri guide her)

Call Now Button Seraphinite AcceleratorBannerText_Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.